Kyyjärven liikuntamahdollisuudet

Kyyjärven liikuntamahdollisuudet

Pienestä kuntakoostamme huolimatta meillä on hyvät mahdollisuudet monenlaiseen perusliikuntaan.  Koulukeskuksesta löytyy monipuolinen liikuntasali, joka mahdollistaa esimerkiksi liigatason lentopallon pelaamisen. Sivistystoimi jakaa joka syksy eri ryhmille liikuntasalivuorot, hakemuksia vastaan. Urheilukenttä sekä tenniskenttä, joka muuttuu talvisin luistelukaukaloksi. Toimintapuisto sijaitsee koulukeskuksen läheisyydessä ja se tarjoaa mahdollisuudet monipuoliseen liikuntaan kaikenikäisille. Puistossa on myös huvimaja, joka sopii esimerkiksi taukopaikaksi sateen sattuessa.

Kyyjärveltä löytyy kaksi siistiä ja lapsiystävällistä yleistä uimarantaa. Kallioranta, joka sijaitsee Kyyjärvi Campingin leirintäalueella sekä Kiviranta, joka löytyy keskustasta. Kivirannan palvelukeskuksen yhteydestä löytyy myös kuntosali. Pyöräilystä nauttivalle on tarjolla osittain hiekkatietä pitkin ajettava Kyyjärven ympäri kulkeva lenkki sekä asfaltoitu Tuliharjun lenkki. Keväisin jo perinteeksi muodostunut pyöräilykampanja naapurikunta Perhon kanssa motivoi asukkaita liikkumaan aktiivisesti. Melonnasta kiinnostuneille avautuu Kalliorannasta alkava Saarijärven koskireitti, joka on eteläisen Suomen pisin yhtenäinen koskireitti.  

Kesäisin taas Kyyjärven hieno jalkapallokenttä saa harrastajat paikalle. Kyyjärvi pystyy tarjoamaan monipuolisesti virikkeitä ja liikunnallisia nautinnon hetkiä joka ikäryhmälle. 

Uimarannat

Yhteiseen virkistyskäyttöön tarkoitettuja yleisiä uimarantoja löytyy Kyyjärveltä kaksi kappaletta. Uimarannat ovat kaikkien käyttöön tarkoitettuja, joten lämpimänä kesäpäivänä on mukava pulahtaa virkistäytymään ja nauttimaan auringosta.

Kalliorannan uimaranta/Kyyjärvi, leirintäalue
Kalliorannantie 82 ,43700 Kyyjärvi            Koordinaatit: (P, I)  63.044766    24.604990               

Kivirannan uimaranta
Kivirannantie 4, 43700 Kyyjärvi                 Koordinaatit: (P, I) 63.048589   24.565113

Uimarannoilla on ilmoitustaulu, jossa osoite, nimi ja hälytysohjeet sekä ”uimarantaetiketti” ohje.

Uimarannalla ei ole rantavalvojaa, jokainen käyttää uimarantaa omalla vastuullaan ja on myös itse vastuussa omaisuutensa säilyttämisestä, sillä kunta ei vastaa kadonneesta omaisuudesta. Kaikki alle 18-vuotiaat ovat uimarannalla vanhempiensa vastuulla. Vanhempien tulee valvoa erityisesti uimataidottomia lapsiaan. Hiljaisuus alueella on klo 6-22.   Eläinten tuominen ranta-alueelle on kielletty ja myös lintujen ruokkiminen on kielletty.

Turvallista uima-aluetta ei ole rajattu. Huomioitavaa on, että uimarannan pohjassa on yksittäisiä kiviä mm. uimarannan laiturilta hyppääminen on kielletty. Järviveden tummuus voi vaikeuttaa pelastustoimenpiteitä.  Pelastusajoneuvot pääsevät rantaan asti. Rannalle saakka ei saa ajaa ajoneuvoilla, vaan ne tulee jättää alueen paikoitusalueelle, joka on selvästi rannasta erillään.

Uimarannoilla on huomioitava myös alueen lähistön asukkaiden viihtyvyys sekä Kyyjärvi Camping leirintäalueella käyttäjien tulee huomioida myös alueella lomailijat ja noudattaa yrityksen antamia järjestyssääntöjä.  Ilkivalta ja roskaaminen ovat ikäviä asioita, joten pidetään jokainen omalla toiminnallamme rannat siisteinä meille kaikille miellyttävänä virkistäytymispaikkana.

Rannat tarkastetaan kesän alkaessa sukeltamalla ja rantojen kunto, puhtaus ja turvallisuus tarkistetaan talven jäljiltä. Uimakauden aikana veden laatua valvotaan vesinäytteillä, jotka ovat alueen ilmoitustaululla nähtävissä.

Järven sinilevähavainnoista sekä uimarantavesien vesinäytteistä voi lukea tarkemmin https://viitasaari.fi/ymparistotoimi/pohjoisen-keski-suomen-ymparistotoimi/ymparistoterveysvalvonta/uimavesi/uimarannat/ 

Harsunkankaan ulkoilualue

Harsunkankaan ulkoilualue tarjoaa mahdollisuuden monipuoliseen liikuntaan ja virkistymiseen. Alueelta löytyy pururata, talvisin hiihtoladut sekä pulkkamäki. Kävely ja hiihto ovatkin talvisin monen kuntalaisen mieleen. Kesäisin 18-väyläinen frisbeegolfrata vetää puoleensa niin uusia kuin jo kokeneempiakin harrastajia. Kesällä 2019 pulkkamäen viereen valmistui myös kuntoportaat. 

 

DiskGolf
Harsunkankaan frisbeegolfrata on aktiivisessa käytössä

 

Ilmakuva Harsunkankaalta
Ilmakuva harsunkankaan ulkoilualueesta (Kuva: Esa Nieminen)

       

Lisätietoa

Vapaita liikuntasalivuoroja voi tiedustella keskustoimistosta

kirjaamo@kyyjarvi.fi

 

Lisätietoja kuntosalin kausikorteista ja avaimista:

puh. 044 459 7008 tai puh. 044 459 7006

tai sähköpostilla kirjaamo@kyyjarvi.fi