Kyyjärven liikuntamahdollisuudet

Kyyjärven liikuntamahdollisuudet

Pienestä kuntakoostamme huolimatta meillä on hyvät mahdollisuudet monenlaiseen perusliikuntaan.  Koulukeskuksesta löytyy monipuolinen liikuntasali, joka mahdollistaa esimerkiksi liigatason lentopallon pelaamisen. Sivistystoimi jakaa joka syksy eri ryhmille liikuntasalivuorot, hakemuksia vastaan. Urheilukenttä sekä tenniskenttä, joka muuttuu talvisin luistelukaukaloksi. Toimintapuisto sijaitsee koulukeskuksen läheisyydessä ja se tarjoaa mahdollisuudet monipuoliseen liikuntaan kaikenikäisille. Puistossa on myös huvimaja, joka sopii esimerkiksi taukopaikaksi sateen sattuessa.

Kyyjärveltä löytyy kaksi siistiä ja lapsiystävällistä yleistä uimarantaa. Kallioranta, joka sijaitsee Kalliorannan leirintäalueella sekä Kiviranta, joka löytyy keskustasta. Kivirannan palvelukeskuksen yhteydestä löytyy myös kuntosali. Pyöräilystä nauttivalle on tarjolla osittain hiekkatietä pitkin ajettava Kyyjärven ympäri kulkeva lenkki sekä asfaltoitu Tuliharjun lenkki. Keväisin jo perinteeksi muodostunut pyöräilykampanja naapurikunta Perhon kanssa motivoi asukkaita liikkumaan aktiviisesti. Melonnasta kiinnostuneille avautuu Kalliorannasta alkava Saarijärven koskireitti, joka on eteläisen Suomen pisin yhtenäinen koskireitti.  

Kesäisin taas Kyyjärven hieno jalkapallokenttä saa harrastajat paikalle. Kyyjärvi pystyy tarjoamaan monipuolisesti virikkeitä ja liikunnallisia nautinnon hetkiä joka ikäryhmälle. 

Harsunkankaan ulkoilualue

Harsunkankaan ulkoilualue tarjoaa mahdollisuuden monipuoliseen liikuntaan ja virkistymiseen. Alueelta löytyy pururata, talvisin hiihtoladut sekä pulkkamäki. Kävely ja hiihto ovatkin talvisin monen kuntalaisen mieleen. Kesäisin 18-väyläinen frisbeegolfrata vetää puoleensa niin uusia kuin jo kokeneempiakin harrastajia. Kesällä 2019 pulkkamäen viereen valmistui myös kuntoportaat. 

 

DiskGolf
Harsunkankaan frisbeegolfrata on aktiivisessa käytössä

 

Ilmakuva Harsunkankaalta
Ilmakuva harsunkankaan ulkoilualueesta (Kuva: Esa Nieminen)

       

Lisätietoa

Vapaita liikuntasalivuoroja voi tiedustella keskustoimistosta

kirjaamo@kyyjarvi.fi

 

Lisätietoja kuntosalin kausikorteista ja avaimista:

puh. 044 459 7008 tai puh. 044 459 7006

tai sähköpostilla kirjaamo@kyyjarvi.fi