Keski-kirjastot avasi uuden verkkokirjaston

Keski-kirjastot avasi uuden verkkokirjaston

Uudessa verkkokirjastossa, Keski-Finnassa voit entiseen tapaan tehdä mm. hakuja, selata aineistoa, uusia lainoja ja tehdä varauksia. Kirjautuminen uudelle sivustolle tapahtuu kirjastokortilla ja nelinumeroisella PIN-koodilla.

Uusi sivusto toimii osoitteessa https://keski.finna.fi/, mutta jatkossakin voi käyttää osoitetta https://www.keskikirjastot.fi/, sillä vanhan sivuston poistuttua se ohjaa perille uuteen osoitteeseen.

Arkisin kello 9-16 uuden sivuston käyttöön liittyviin ja muihinkin kysymyksiin vastataan Keski-kirjastojen chat-palvelussa. Vanha sivusto toimii 22.9. saakka rinnakkain uuden sivuston kanssa.

Huomaa nämä muutokset:

  •  Verkkokirjasto palvelee perheitä entistä paremmin, sillä palvelussa on mahdollista liittää vaikka molempien vanhempien omaan asiakastiliin perheenjäsenten kirjastokortit. Liittäminen asiakkaan tulee tehdä itse ja siihen tarvitaan liitettävän tilin kirjastokortin numero ja PIN-koodi.
  • Nykyisen verkkokirjaston omaan hyllyyn tallennetut teokset eivät siirry uuteen, mutta uudessa verkkokirjastossa voi tehdä monipuolisemmin useita suosikkilistoja sekä mm. tallentaa hakuja ja asettaa uutuusvahdin. Sen sijaan tallennettu lainahistoria säilyy uudessakin.
  • Uudessa verkkokirjastossa varaaminen helpottuu. Varaaminen onnistuu suoraan hakutuloksesta ja voit omissa tiedoissa tallentaa valmiiksi ensisijaisen noutopaikan. Tämä kannattaa käydä tarkistamassa, koska oletuksena voi olla Jyväskylän pääkirjasto. Kohta löytyy kirjautumalla sisään ja menemällä oman nimen sisältävästä valikosta Omat tiedot -sivulle.
  •  Myös verkkomaksaminen on mahdollista uudessa verkkokirjastossa.

Keski-Finna on osa Finna-hakupalveluiden kokonaisuutta. Finna on valtakunnallinen, kirjastoille ilmainen, avoimeen lähdekoodiin perustuva verkkokirjasto, jonka kehittämisestä ja ylläpidosta vastaa Kansalliskirjasto. Tällä hetkellä mukana on 400 arkistoa, museota ja kirjastoa, joiden aineistot ovat saatavilla yhdellä kertaa valtakunnallisesta Finna.fi-hakupalvelusta.
 

17.9.2020
Kirjasto / Maarit Ohranen


(Tämä teksti on kopioitu ja hieman muokattu Keski-kirjastojen sivustolta osoitteesta https://www.keskikirjastot.fi)

 

Kulttuuri