Koronatiedote 2.6.2021 Keski-Suomi kuuluu Covid-19 hybridistrategian mukaisesti perustasoon.

Koronatiedote 2.6.2021 Keski-Suomi kuuluu Covid-19 hybridistrategian mukaisesti perustasoon.

Covid-19 kuva.

AVI:n 50 henkilön rajoitus päättyy 1.6.2021 ja ministeriö on päättänyt luopua kokonaan perustason osallistujamäärän rajauksista.

Sosiaali- ja terveysministeriö on kirjeellään 27.5.2021 on antanut hybridistrategian toimintasuunnitelman päivityksen mukaiset toimenpidesuositukset epidemian leviämisen estämiseksi.  Epidemian perustasolla olevilla alueilla ei enää ohjata tekemään tartuntatautilain 58 § mukaisia päätöksiä kokoontumis-rajoituksista. Näiden alueiden osalta suositellaan muun ohella, että epidemian aikana omaksutut käsi- ja hengitystiehygieniaa, kasvomaskin käyttöä, sosiaalisia etäisyyksiä ja muiden huomioon ottamista koskevat käytännöt jatkuvat, myös julkisissa ja muissa yleisölle avoimissa tiloissa.

Tartuntatautilain 58 c ja e §:issä säädetään suoraan yleisistä, kaikki epidemiavaiheet kattavista turvallisuusvelvoitteista asiakas- ja osallistujatiloihin sekä liikenneasemille ja henkilöliikenteeseen. Tartuntatautilain 58 c §:ssä säädetyt turvallisuusvelvoitteet koskevat myös yleisötilaisuuksia.

Mikäli epidemian perustasolla tapahtuu lisääntyviä altistumisia, rajoituksia voidaan ottaa uudelleen ennakoivasti käyttöön.
 

Ystävällisin terveisin
Tiina Pelkonen